SĂNĂTATEA ELEVILOR, ATENT URMĂRITĂ. De la 1 iunie, prezența medicilor în școli va fi obligatorie

Pregătite pentru redeschiderea programată pe 1 iunie, școlile vor fi obligate să aibă, pe lângă dezinfectanți și materiale de protecție, și medici. Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat faptul că instituția pe care o conduce a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătății în acest sens.

Începând cu 1 iunie, toate școlile și liceele se vor redeschide pentru ca elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a să participe la cursuri de pregătire, înainte de debutul examenelor naționale. Fiecare unitate de învățământ din România a fost obligată să ia toate măsurile necesare pentru ca sănătatea elevilor și a profesorilor să nu fie în pericol.

Într-o intervenție la Televiziunea Română, Monica Anisie, ministrul Educației, a precizat faptul că, pentru a exclude orice risc de infectare cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) în unitățile de învățământ, va fi nevoie și de prezența medicilor.

„Deja am emis un ordin de ministru comun cu Ministerul Sănătăţii care va fi publicat astăzi în Monitorul Oficial – pentru că s-a schimbat starea de urgenţă în stare de alertă, avem o lege nouă – şi acolo sunt prevăzute toate măsurile de prevenire şi de combatere a îmbolnăvirilor. Avem acolo prevăzut în mod clar care sunt responsabilităţile Ministerului Educaţiei, inspectoratelor şcolare, unităţilor de învăţământ şi direcţiilor de sănătate publică. Am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii şi în fiecare unitate de învăţământ va exista un cadru medical care va supraveghea tot acest proces de revenire la cursurile de pregătire, dar şi procesul de examene naţionale”, a spus Anisie, la TVR 1.

Participarea elevilor la cursurile organizate în această perioadă este însă opțională și va fi stabilită de către părinți. „Vom redeschide şcolile prin aceste cursuri de pregătire pentru elevii din clasele de a VIII-a şi a XII-a, tocmai pentru că aceştia au nevoie în această perioadă de o revenire şi o reîntâlnire cu profesorii. (…) Revenirea la aceste cursuri este una opţională. Cred că trebuie elevul să se reobişnuiască cu spaţiul şcolii, dar să fie şi susţinut emoţional de profesori” a mai precizat Monica Anisie, ministrul Educației.

În zilele următoare, Ministerul Educației va elabora metodologia privind admiterea la liceu, inclusiv la cele vocaționale.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea