Scapă de pietre la rinichi fără bisturiu. Metodele terapeutice moderne, prezentate în direct 

Pietrele la rinichi sunt o problemă medicală tot mai des întâlnită astăzi, din cauza a numeroși factori. Dacă în trecut eliminarea lor se făcea și prin intervenții chirurgicale, în prezent există terapii nedureroase, care asigură o recuperare rapidă. 

Îndepărtarea cu bisturiul a pietrelor la rinichi poate fi considerată o metodă trecută. Astăzi, există proceduri medicale prin care pietrele pot fi eliminate prin tehnici minim invazive. „Din fericire suntem în epoca în care tratamentul litiazei s-a modificat radical. Nu mai există operații cu incizie, cu tăietură…În clinicile moderne și dotate corespunzător totul se face prin sistem urinar. Pentru că sistemul urinar este un sistem de canale ce colectează urina și noi putem accesa, cu ajutorul unor instrumente speciale, toate cavitățile. Astfel, rezolvarea este minim invazivă. Recuperarea în cazul acesta este mult mai ușoară” a explicat, la Medika TV, dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog, doctor în științe medicale. 

Totuși odată diagnosticată boala, pacientul trebuie să aibă un stil de viață adecvat pentru că formarea de noi pietre este posibilă. „ În cazul unui pacient odată diagnosticat cu această problemă medicală există posibilitatea de a reface această litiază” mai spune dr. Gheorghe Niță. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea