Se închid restaurantele în București? Ce recomandă DSP

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit chiar la această oră pentru a lua o decizie cu privire la recomandările Direcției de Sănătate Publică București, care vizează închiderea restaurantelor, interzicerea evenimentelor private în restaurante şi cafenele, cu peste 50 de persoane, obligativitatea purtării măştii de protecție în jurul şcolilor, pe o rază de 100 de metri şi interzicerea procesiunilor religioase în spaţii deschise.

DSP a înaintat recomandările Prefecturii București în condițiile în care luni s-a ajuns la o rată de incidenţă cumulată, calculată la 14 zile, de 1,86 cazuri la mia de locuitori ai Capitalei.

Recomandările DSP București sunt:

– Interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente.

– Interzicerea organizării de evenimente private în restaurante şi cafenele, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.

– Obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul unităţilor de învăţământ, pe o distanţă de 100 de metri.

– Interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

– Interzicerea organizării şi desfăşurării de procesiuni religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult.

– Intensificarea acţiunilor de control în transportul în comun, pieţe, târguri, piscine interioare.

Luni, municipiul București a raportat un nou număr record de cazuri de infectare, 562, adică o treime din numărul total de cazuri înregistrate la nivel național.

Tags: , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea