Se modifică ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației. Ce se întâmplă după ce modificările vor intra în vigoare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că ordinul comun cu Ministerul Sănătății va fi modificat astfel încât elevii din localitățile în care se înregistrează scăderea ratei de incidență să poată merge la școală chiar de a doua zi.

Conform ordinului comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii, şcolile funcţionează toată săptămâna luând ca referinţă rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3). Constatând că un număr important de localităţi sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, apreciind înţelegerea Ministerului Sănătăţii pentru importanţa şcolii, luni, 17 mai vom iniţia modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educaţie-Sănătate, în sensul în care referinţa să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie”, a scris ministrul Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

De astăzi, aproximativ 2,6 milioane de elevi merg la școală, cu circa 200.000 mai mulți față de săptămâna trecută, după ce numărul localităților care au ajuns la o incidență mai mică de 1 caz la mia de locuitori a scăzut.

Circa 10% din totalul elevilor din România au început săptămâna cu ore online.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea