SECRETELE NUTRIȚIEI. Cum își ”ajută” dr. Laura Ene imunitatea? (VIDEO)

Ultima ediție a emisiunii Secretele Nutriției, difuzată miercurea, de la ora 17,00, de Medika TV, a fost dedicată aportului de vitamine și minerale care corespunde  nevoii organismului, în funcție de vârstă, starea organismului, activitățile pe care le desfășurăm, anotimp, etc. Specialistul Medika TV în nutriție, dr. Laura Ene, medic primar nutriție, diabet și boli metabolice, le-a dezvăluit telespectatorilor un secret:

”Eu am tot timpul, în această perioadă, în geantă, în mașină, o folie de vitamin C, masticabilă. Mă ajută foarte mult și îmi tine în frâu inclusiv pofta de dulce. Cu siguranță nu se compară cu modul în care vitaminele se absorb din sursele naturale, din alimente. Întotdeauna voi recomanda alimentele, dar când nu sunt consummate în sezon, ci în compoturi, sau când sunt gătite excesiv și își pierd vitaminele și mineralele, venim cu aportul din suplimente.” le-aspus dr. Laura Ene telespectatorilor.

Vitamina C este un ajutor de nădejde pentru imunitatea și regenerarea organismului, fiind recomandată și pentru întărirea organismului înaintea sezonului rece, fiind un aliat în fața virusurilor care aduc gripa sau virozele de sezon. Dintre toate legumele și fructele, cea mai bună sursă naturală de vitamina C este pătrunjelul.

În ceea ce privește cantitatea de vitamina C adusă în organism prin administrarea de suplimente, pentru menținerea imunității se recomandă 100 de miligrame pe zi, iar pentru regenerarea organismului doza trebuie crescută, dar nu mai mult de 200 de miligrame zilnic. Dozele de 1 gram reprezintă un exces inutil pentru că organismul absoarbe maxim 2000 mg/zi, iar restul până la 1000 va fi eliminate prin transpirație și urină.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea