VIDEO Secretul tehnologiei PRGF sau cum să beneficiezi de tratamente stomatologice fără durere

Experiențele mai puțin plăcute din cabinetele stomatologice, atunci când intervențiile au fost dureroase, i-au făcut pe mulți pacienți să se gândească de două ori înainte de a merge la dentist. O tehnică modernă, pe care specialiștii Clinicilor Dentare „Dr. Leahu” o utilizează în numeroase tipuri de intervenții, vine în sprijinul pacienților și le oferă confortul de care au nevoie atunci când vin la stomatolog.

Tehnologia se numește PRGF și reprezintă acronimul de la „Plasma Rich in Growth Factors”, iar beneficiile pe care le aduce pacienților sunt multiple. Durerile aproape că dispar, inflamațiile se reduc simțitor, iar vindecarea zonelor supuse tratamentelor stomatologice este mult mai rapidă.

„Reduce inflamația, reduce posibilitatea de apariție a unei infecții și, foarte important, grăbește vindecarea. În urma utilizării acestei tehnici numită PRGF, pacientul se vindecă de 7 ori mai rapid, decât ar fi făcut-o organismul său prin forțele proprii. Toate aceste beneficii ne determină să o utilizăm la scară largă” a explicat dr. Andra Călin, medic specialist parodontolog în cadrul Clinicilor Dentare „Dr. Leahu”, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Această tehnologie adjuvantă pentru tratamentele stomatologice folosește o parte din componentele sangvine și se întrebuințează în nenumărate intervenții.

„Recoltăm sângele pacientului, în cantități mici, urmând ca în cabinet, cu ajutorul centrifugii, să centrifugăm sângele, iar, ulterior, produsul sangvin obținut, să-l administrăm pacientului la nivelul gingiei. Întrebuințarea tehnologiei este vastă. În clinicile noastre o utilizăm atunci când punem implanturi dentare, când facem adiție de os, când vorbim despre extracții complicate. Această tehnologie ne ajută în multe ramuri ale stomatologie, mai ales în parodontologie” a explicat dr. Andra Călin.

Specialiștii Clinicilor „Dr. Leahu”, parte a Rețelei de Sănătate Regia Maria, au o vastă experiență în utilizarea acestei tehnologii, scopul fiind crearea unui confort pentru pacienții care merg la stomatolog.

„Tehnologia PRGF se folosește în cadrul clinicilor noastre din anul 2013. Tot ce încercăm să facem este să reducem sensibilitatea și durerea, iar pacienții să privească altfel tot ce înseamnă manopere stomatologice” a mai spus dr. Andra Călin.

Pentru tratamente stomatologice fără durere apelați la serviciile Clinicilor Dentare „Dr. Leahu”, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea