Semne și simptome ale bolilor prostatei. Medic: Din cauza adenomului apar problemele urinare/Cancerul de prostată nu are simptome în stadii incipiente

Simptomatologia adenomului de prostată și cea a cancerului de prostată este diferită. Sunt însă și situații în care apar similitudini în ceea ce privește simptomele acestor afecțiuni. Dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog, Doctor în Științe Medicale, a explicat faptul că, uneori, pacienții diagnosticați cu cancer de prostată pot avea probleme urinare, așa cum se întâmplă în cazul adenomului. În acest caz, boala este avansată, iar sănătatea pacienților are de suferit.

„Adenomul de prostată se dezvoltă din centrul prostatei, adică din zona situată către canalul urinar. Astfel, repercusiunea va fi scăderea jetului urinar, o urinare cu mai mare dificultate, pentru că urina nu este eliminată. De asemenea, pacienții vor începe să urineze și noaptea pentru că vezica nefiind complet golită va începe să se umple mai repede. Acestea primele simptome care apar în cazul pacienților cu adenom de prostată. Dacă se suprapune și o infecție poate apărea și durerea” a explicat la Medika TV, dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog, Doctor în Științe Medicale.

În fazele incipiente, cancerul de prostată nu are simptome. În momentul în care afecțiunea evoluează, cancerul de prostată poate avea simptome similare cu cele ale adenomului de prostată.

„Cancerul de prostată se dezvoltă din zona periferică a prostatei și atunci el trebuie să se dezvolte mai mult până ajunge să influențeze canalul urinar, să apese pe el. Pacienții pot veni cu simptome asociate adenomului. Este bine să-l depistăm din timp, înainte de a avea simptomatologie. Pentru că atunci când ajunge să aibă simptomatologie înseamnă că local s-a dezvoltat destul de mult și că uneori poate fi târziu pentru a-l vindeca” a mai explicat dr. Gheorghe Niță.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea