SFAT DE TINEREȚE: cu ce alimente prevenim îmbătrânirea (VIDEO)

Alimentele sănătoase nu doar că ne ajută să avem o dietă echilibrată și să scăpăm de kilogramele în plus, ci au efecte și asupra întineririi pielii.

Pentru a înțelege ce trebuie să mâncăm astfel încât pielea noastră să arate bine trebuie să știm ce este de fapt pielea și cum se comportă din punct de vedere alimentar. „Pielea este cartea noastră de vizită, ea va arăta mereu ceea ce se întâmplă în interior. Dacă în interior lucrurile nu sunt echilibrate, mă refer la echilibrul vitaminelor, proteinelor, atunci pe piele se va vedea absolut orice.” a explicat dr. Anca Alungulesei, medic nutriționist, în emisiunea Medika Estetika.

În momentul în care decidem să ținem o dietă, trebuie să fim foarte atenți în privința alegerii făcute, astfel încât alimentele pe care le considerăm benefice să nu aibă efecte negative asupra pielii. „Dacă avem o dietă prea săracă în proteine, atunci masa musculară se pierde și atunci pielea se lasă. Ce trebuie să avem în vedere că în momentul în care începem o dietă, în care începem orice tip de plan alimentar, care credem noi că ne face bine, trebuie să ținem cont de faptul că ceea ce mâncăm să nu ducă către pierderea masei musculare, pentru că eu nu vreau pierd mușchi, vrem să rămânem tonifiați. Urmărim să pierdem procentul de grăsime, nu masa musculară” a mai spus dr. Anca Alungulesei, în cadrul emisiunii.

Anca Alungulesei, medic nutriționist
Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes