Sfaturi pentru o piele sănătoasă în sezonul rece oferite de medici, la Medika TV

Temperaturile scăzute de afară afectează în mod direct sănătatea pielii, având în vedere faptul că este primul nostru contact cu exteriorul. Boli precum dermatita atopică pot să reapară, dacă nu avem grijă de sănătatea pielii noastre. 

Prima regulă pe care trebuie să o respectăm este cea a hidratării intense. Atât la exterior, cu ajutorul cremelor, cât și la interior printr-un consum de apă suficient, este necesar să asigurăm pielii hidratarea de care are nevoie. „În sezonul rece, pielea se usucă, se deshidratează și asta se întâmplă la absolut toată lumea. Noi trebuie să venim cu hidratare, atât din interior cât și din exterior. Apa intră și în structura celulelor pielii, de aceea e important să bem apă, dar trebuie să știm cum să o bem. Trebuie să bem un pahar o dată pe oră, pentru că dacă suntem grăbiți, bem apă în cantitate mai mare, care este eliminată în scurt timp” a explicat, la Medika TV, dr. Oana Firescu, medic primar dermatolog. 

Pentru sănătatea pielii mâinilor, medicii recomandă evitarea produselor de curățare care ne pot afecta bariera protectoare. De asemenea, persoanele care au predispoziție la dermatita atopică ar trebui să-și aplice pe ten o cremă emolientă. „Mâinile trebuie spălate cu săpun special, fără prea mult parfum, pentru că gelurile cu multe mirosuri pot altera bariera protectoare a pielii mâinilor. În ceea ce privește fața, putem folosi creme emoliente, mai ales în cazul persoanelor care suferă de dermatite atopice” a mai spus dr. Oana Firescu.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea