Sfaturi practice pentru părinți. Cum trebuie hrănit corect bebelușul?

 

Medicul pediatru Mihaela Niță a explicat părinților cum trebuie hrăniți cei mici, astfel încât aceștia să primească atât mâncare solidă, cât și lapte. Sfaturile sale pentru părinți este ca momentul diversificării hranei pentru cei mici să se facă treptat, fără a scoate din alimentație laptele. 

„Chiar dacă începem diversificarea nu renunțăm la alăptare. Alăptarea va rămâne în continuare baza până la vârsta de un an . La alăptare mesele vor rămâne la fel de frecvente. Nu vom înlocui alăptarea la sân. Ușor, ușor vom crește cantitățile la solide și vom ajunge într-adevăr să înlocuim și mesele de lapte cu solide dar într-un proces de diversificare graduală” a explicat dr. Mihaela Niță, medic pediatru, miercuri seară, la Medika TV. 

Medicul a explicat și care este cantitatea optimă de lapte pe care copilul sub un an ar trebui să o primească fie prin alăptarea la sân de către mamă, fie prin  utilizarea laptelui praf. „De exemplu, până la vârsta de un an dacă este vorba de alimentația artificială unde știm cât mănâncă bebelușul nu ar fi indicat să avem laptele sau formula de lapte sub 500 ml pe zi.  Laptele  trebuie să rămână principala lui sursă calorică” a recomandat dr. Mihaela Niță, medic pediatru, la Medika TV. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea