Și dinții de lapte pot face carii. Cere sfatul unui medic stomatolog pentru dinți sănătoși în copilărie

Chiar și în copilărie pot să apară probleme dentare pentru că dinții de lapte pot face carii. Un medic stomatolog specializat în tratamentul de carii la copii poate remedia aceste deficiențe. Copiii care au dinți de lapte cu carii sunt expuși la foarte multe pericole din punct de vedere al sănătății, spun specialiștii.

Orice dinți de lapte pot avea carii. Specialiștii pun apariția acestor probleme în copilărie pe seama modului în care cei mici sunt alimentați.

„Dacă vorbim despre carii dentare, acum sunt foarte frecvente cariile precoce ale copilăriei sau „cariile de biberon”. Este greu s-o numim așa pentru că în foarte multe cazuri copii nu mai sunt alimentați pe biberon și mai de grabă este vorba despre alimentarea la sân, puțin prelungită. Apar în jurul vârstei de 1 an 1 an și jumătate„ explică Șef Lucrări Dr. Abel Moca, medic specialist pedodonție, în cadrul Clinicii MaxiloMED.

Dinți de lapte cu probleme ce apar în copilărie

Orice carii care apar în copilărie sunt denumite de un medic stomatolog  „carii precoce” ce afectează unu sau mai mulți dinți de lapte apăruți. Netratate corespunzător, aceste carii pot să provoace alte complicații ale stării de sănătate a copilului. De aceea este important ca, încă de la cele mai mici vârste, părinții să meargă cu cei mici la un medic stomatolog pentru consult de specialitate.

„Aceste carii sunt denumite precoce pentru că se instalează mai repede de 3 ani și creează mari probleme, pentru că ajung la distrucții foarte mari dentare și ajung la abcese sau alte complicații de tip infecțios. În clinică descoperim mulți copii care au această problemă” mai spune explică Șef Lucrări Dr. Abel Moca, medic specialist pedodonție, în cadrul Clinicii MaxiloMED.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea