Sindicaliștii din sănătate ies în stradă! De marțea viitoare, proteste săptămânale în fața Guvernului

Consiliul Național al Federației SANITAS a hotărât ca începând din data de 3 noiembrie să protesteze în stradă. Astfel, în fiecare zi de marți, sindicaliștii din sănătate vor picheta sediul Guvernului.

Decizia a fost luată într-o ședință extraordinară a Consiliului Național al Federației SANITAS, la care au luat parte președinții organizațiilor județene SANITAS din toată țara, reprezentând peste 100.000 de membri de sindicat din unitățile sanitare, de asistență medico-socială și de asistență socială.

Hotărârea vine după ce în urma discuțiilor purtate cu responsabilii din Guvern, sindicaliștilor li s-a cerut un răgaz pentru realizarea unor evaluări financiare.

Având în vedere faptul că au trecut deja mai bine de 2 săptămâni în care niciunul din ministerele de resort sau instituțiile abilitate să soluționeze revendicările SANITAS nu a înțeles să prezinte cel puțin un plan pe termen scurt pentru dezamorsarea situației deosebit de tensionate din sistemul sanitar și cel de asistență socială, constatând că starea de nemulțumire persistă în rândul membrilor noștri de sindicat din sistemele pe care le reprezentăm, aceștia având nevoie de rezultate concrete, materializate în acordarea tuturor drepturilor legale, Consiliul Național al Federației SANITAS a hotărât organizarea unor manifestații publice, în fața Guvernului României, în zilele de marți, începând cu data de 3 noiembrie 2020”,  se arată într-un comunicat de presă.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea