Situație alarmantă la Iași. FAMILII ÎNTREGI, internate în spital cu COVID-19

Medici din toată țara au atras atenția, în ultimul timp, cu privire la apariția unor focare familiale de coronavirus. Este vorba despre persoane care contractează virusul, pe care apoi îl transmit tuturor membrilor familiei lor.

Cel mai cunoscut caz din ultimele zile este cel al fostului președinte al Camerei de Comerț a României, Mihail Vlasov. El, soția, una dintre fiice și o nepoată au fost infectați, iar deznodământul a fost unul tragic pentru soția sa, care a murit. (Despre drama din familia Vlasov puteți citi AICI)

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, dr. Carmen Dorobăț, a dezvăluit că în unitatea pe care o conduce au fost internate nu mai puțin de 100 de familii, cu doi până la patru membri infectați cu noul coronavirus.

„Am îngrijit 100 de familii cu doi şi până la patru membri bolnavi”, a spus Carmen Dorobăţ pentru Ziarul de Iași.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase pune sub semnul îndoielii modul în care va începe anul școlar, în contextul în care județul Iași a înregistrat trei zile consecutiv cele mai multe noi cazuri de infectare după București.

Din păcate, aşa cum se observă, în vacanţă, ieşenii au lăsat garda jos, probabil că au agăţat masca în cui, au uitat de spălatul pe mâini ori de câte ori este cazul, şi au abandonat şi distanţarea socială. Avem familii internate aici. Mulţi dintre ieşeni sunt însă părinţi ai căror copii trebuie să înceapă şcoala. Din păcate ieşenilor le place se pare numărul asta din două cifre şi care începe cu şapte, cel puţin în ultima perioadă. Nu ştiu cum vom deschide anul şcolar, dar sigur ne aşteptăm la un număr mare de cazuri“, a mai spus dr. Carmen Dorobăț.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes