Slăbitul e formulă matematică! Cori Grămescu ar mai adăuga ceva

Multe persoane care își propun să slăbească se preocupă de calculul caloriilor zilnice își transformă dieta într-un nesfârșit șir de adunări și scăderi. În ultimul material video pe care l-a postat pe contul său de Facebook, Cori Grămescu, cunoscut antrenor de nutriție și viață sănătoasă, le-a vorbit celor interesați despre formulele matematice de care trebuie să țină cont oricine atunci când vrea să slăbească.

Rata metabolică bazală este cel mai important indicator care trebuie luat în calcul, iar în acest VIDEO, Cori Grămescu prezintă formula după care se calculează. Pentru cei care nu se descurcă prea ușor cu această formulă, există aplicații online pentru calculul ratei metabolice bazale. Și mai important, în fixarea unor repere ale unei diete, este să stabilim ce fel de oameni suntem: sedentari, moderat activi sau viguros activi. Clasificarea este explicată în același video.

Dincolo de formule matematice, Cori Grămescu explică, într-un articol mai vechi publicat pe site-ul său, cori.ro, că în orice dietă trebuie să se țină cont nu doar de formule, ci și de variabile.  ”Când am avut nevoie să slăbesc (aveam 16-17 ani, 171 cm si vreo 84 de kilograme) am tratat totul foarte cazon și matematic. Mintea mea este una destul de spartană, iar simțul datoriei este suficient de puternic pentru a anula orice altă variabilă….Dacă aș putea să dau timpul înapoi, cred ca aș aborda tot procesul slăbirii mele cu mai multa blândețe, analizând mai curând variabilele sistemului decat căutând cea mai eficientă cale. Aș fi mult mai atentă la ce simt și cum să creez un proces care să mă facă mai puternică, mai liberă și mai capabilă să gestionez situații firești din viața de zi cu zi.” scrie Cori Grămescu.

Cori Grămescu și-a reluat activitățile obișnuite, după o vacanță de sărbători, iar zilele trecute s-a întâlnit cu clientele sale la un prim workshop de nutriție sănătoasă pentru slăbire.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea