Soluția instanței pentru medicul M. Beuran

Medicul Mircea Beuran a fost plasat în arest la domiciliu, printr-o decizie luată, în urmă cu puțin timp de judecătorii Tribunalului București. După ce l-au reținut, noaptea trecută, procurorii au cerut arestarea medicului Beuran, pentru 30 de zile, într-un dosar în care îl acuză de luare de mită.

Informațiile transmise de DNA arată că ar fi vorba despre o faptă din 2018 ”În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.
Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor.Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs.”
se arată în comunicatul DNA.

Ieri, la plecarea de acasă spre DNA, prof dr. Mircea Beuran a respins o acuzație de luare de mită.

La finele anului 2019, prof. univ. dr. Mircea Beuran a fost implicat în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca. Medicul a explicat public că nu s-a aflat în sala de operații în momentul respective, dar și-a asumat actul chirurgical când a semnat, la finalul operației, protocolul operator. Ca urmare a izbucnirii scandalului, medicul Mircea Beuran a fost demis  de la conducerea Clinicii de Chirurgie a Spitalului de Urgențe Floreasca. Ulterior, a dat declarații în dosarul deschis de polițiști.

În ultima perioadă, prof. dr. Mircea Beuran a avut mai multe declarații publice în legătură cu măsurile de reformă din sistemul sanitar românesc. Aflat marți în studioul Medika TV, medicul a vorbit despre o discuție purtată cu ministrul Sănătății pe tema OUG privind tratarea cazurilor din programele de sănătate, în sistem public și privat, deopotrivă, dar și a pacienților din cadrul acțiunilor prioritare. Totodată, Mircea Beuran a lăsat să se înțeleagă că există anumite costuri ale luărilor de poziție pe care le-a avut în ultima perioadă.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea