Sorina Pintea, în vizită la Maternitatea din Brăila. ”Am vrut să verific cum au fost cheltuiți cei 8 milioane de lei, alocați de Ministerul Sănătății pentru investiții”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a vizitat maternitatea din Brăila, care a fost reabilitată în 2017,  printr-un împrumut al Ministerului Sănătății la Banca Mondială.

Sorina Pintea a anunțat că, după finalizarea achizitiei de incubatoare în jurul datei de 15 septembrie, Ministerul Sănătății va repartiza 15 incubatoare pentru Brăila.

Proiectul de dotare al maternităților a fost anunțat în august 2018.  În iulie, anul acesta, reprezentanții ministerului au comunicat că licitația pentru aproximativ o mie de incubatoare este în curs de finalizare.

”Așa cum am promis, în martie, am revenit la Brăila, unde am vizitat maternitatea, am discutat cu medicii din Spitalul Județean si am participat la inaugurarea unui bloc ANL destinat tinerilor care lucrează în domeniul sanitar.

Am vrut în mod special să mă întâlnesc cu medicii de aici. Am analizat împreună cu aceștia situația resursei umane din unitățile sanitare din județ deoarece avem specialități deficitare.

Am mai vrut să verific modul în care au fost cheltuiți cei 8 milioane de lei, alocați anul acesta de Ministerul Sănătății, pentru investiții,” a declarat Sorina Pintea.

Sorina Pintea a declarat după discuțiile de la Spitalul Județean că nota acordată managementului Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila a crescut la 8,5 de la 6, cât era în luna martie, când a vizitat unitatea spitalicească. Ministrul sănătății a promis că va reveni la Brăila în luna noiembrie pentru a vedea dacă au fost remediate aspectele semnalate.

Ministerul Sănătăţii a alocat anul acesta peste 8 milioane de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila pentru achiziţia de aparatură medicală, iar Sorina Pintea a venit personal marţi, la Brăila, pentru a vedea în ce mod au fost investiţi aceşti bani.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea