Specialist român: “Creșterea mobilității poate duce la o creștere a numărului de infecții în luna august ”

Vacanțele românilor și, implicit, mobilitatea crescută, ar putea aduce o creștere a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus de luna viitoare, mai ales în contextul evoluției variantei Delta, crede vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, Emilian Popovici.

 “Creșterea mobilității poate duce la o creștere a numărului de infecții, chiar în luna august  dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat anul trecut, dar nu este aceeași situație pentru că atunci nu aveam, de peste 20 de la sută și aveam atâția cu imunitate dobândită după boală, deci lucrurile se ponderează unele pe celelalte. Ne confruntăm cu o o variantă cu o transmisibilitate mai crescută, dar și cu o situație mai bună din punct de vedere al apărării populației în fata infecției”, a spus dr. Emilian Popovici la Europa FM.

Potrivit acestuia, numărul de infectări ce va fi înregistrat în august va reprezenta un indicator al evoluției pandemice în toamnă, când specialiștii se așteaptă să avem un al patrulea val epidemiologic.

Atunci ne vom putea da seama destul de clar  cam ce ne așteaptă în sezonul de toamnă – iarnă raportat la procentul de persoane care vor înţelege să se vaccineze ca să evităm al patrulea val”, a precizat Emilian Popovici.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes