Spital de Pediatrie, la Constanța. Investiția se ridică la peste 400 de milioane de lei 

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța au semnat contractul de finanțare pentru construirea Spitalului de Pediatrie „Mama și Copilului”. Investiția se ridică la peste 400 de milioane de lei și se va finaliza în toamna anului 2026. 

Contractul de finațare presupune faza de proiectare, asistență tehnică și execuție pentru proiectul Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei şi copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”.

“După o competiţie acerbă şi un lung proces în care, au fost depuse eforturi constante şi s-a luptat cu toate argumentele pentru a susţine la finanţare acest obiectiv, astăzi suntem cu toţii martorii unei etape deosebit de importante în dezvoltarea comunităţii noastre. Am ajuns în această etapă datorită unui studiu de fezabilitate desăvârşit şi a unei documentaţii fundamentate foarte bine, concretizată într-un caiet de sarcini care nu a lăsat loc de echivoc. Îi avem alături pe cei care vor transpune în realitate acest obiectiv aşteptat de foarte mulţi ani de comunitatea constănţeană. Le strângem mâna ferm şi ne bazăm pe experienţa dumnealor în construirea de infrastructură sanitară similară. Totodată, îi asigur că această instituţie va fi un partener de nădejde în perioada următoare. Vom continua să monitorizăm îndeaproape implementarea acestui proiect şi vom fi transparenţi în legătură cu fiecare etapă”, susțin oficialii Consiliului Județean Constanța, într-un comunicat de presă. 

Proiectul a fost depus la finanţare  în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C12 – Sănătate, la data de 08 decembrie 2022 şi a fost aprobat de Ministerul Sănătăţii la data de 11 ianuarie 2023, cu 87 de puncte fiind clasat pe poziţia opt.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea