SPITAL MODULAR LA TIMIȘOARA. Ce pacienți COVID-19 pot fi tratați aici

Un spital de campanie (modular) a fost deschis pentru pacienții COVID-19 la Timișoara. Acesta va funcționa ca secție externă a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă ”Dr. Victor Popescu” din Timişoara și va putea trata până la 50 de pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID-19.

”Sistemul medical modular de izolare şi tratament (SMMIT) Timişoara, care funcţionează ca secţie externă de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă ”Dr. Victor Popescu” din localitate, şi-a început activitatea medicală de tratare a cazurilor cu formă uşoară sau medie de infecţie cu SARS-COV-2”, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Secția de terapie intensivă are o capacitate de patru paturi. Acestea sunt destinate pacienţilor a căror stare se agravează. În cazul acestor pacienți, poate fi asigurat suportul vital până la transferul la terapie intensive într-un spital support. De asemenea, unitatea modular are și un laborator de analize RT-PCR, cu o capacitate de prelucrare de 40 de teste pe zi pentru depistarea infecției cu noul coronavirus.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes