Spitalele românești au nevoie de medici. Managerul Institutului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare Bucureşti: „Cinci, șase medici ar mai fi utili”

Dezbaterile privind lipsa de personal medical din spitalele românești au continuat la Medika TV. La emisiunea „Sistemul Medikal” Conf. Dr, Corneliu Toader, managerul Institutului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare Bucureşti a vorbit despre nevoia de medici din unitatea medicală pe care o conduce. 

„Cam 20-30 de asistenţi medicali şi cred că cinci, şase medici ar mai fi utili în clinica de neurologie, cel puţin, unde gărzile sunt mai solicitante. Sunt foarte mulţi specialişti, sunt foarte mulţi bolnavi care se adresează. Medicul trebuie să ştie să facă diferenţa între un bolnav care poate fi tratat în spitalul nostru şi un alt bolnav care trebuie să fie dirijat către un alt serviciu de sănătate” a explicat Conf. Dr. Corneliu Toader, la Medika Tv. 

Completarea schemei de personal depinde însă de memorandumurile Ministerului Sănătății care așteaptă aprobarea Ministerului de Finanțe. „Noi am reuşit să facem nişte angajări şi la sfârşitul anului trecut, prin memorandumul care a fost aprobat. Acum avem posturi date pentru memorandumul care urmează a fi aprobat”, a explicat managerul Institutului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare Bucureşti.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea