Spitalul Județean Buzău, aproape de dezastru! 4 pacienți și 7 cadre medicale testate pozitiv. Până acum!

7 cadre medicale din secția de Boli Interne a Spitalului Județean Buzău au fost confirmate, duminică seară,  cu COVID-19, testele fiind efectuate după ce 4 pacienți din această secție au fost depistați cu noul coronavirus.  Cele 7 cadre medicale contaminate sunt un medic, 4 asistente și 2 infirmiere, dintr-un total de 38 de angajați ai spitalului  de pe secția de Boli Interne care au fost testați. Toate cele 7 cadre medicale confirmate cu COVID-19 vor fi internate în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău.

”A fost demarată o anchetă epidemiologică iar luni se va decide ce personal urmează a fi testat”, a anunțat directorul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian, citat de sansanews.ro.  

Alerta din Spitalul Județean s-a declanșat în week-end. Inițial, a fost confirmată cu  COVID-19 o bătrână de 87 de ani, care era internată la Boli Interne de circa o săptămână. 

Femeia a fost testată pentru că urma să meargă într-un azil de bătrâni iar procedura prevede ca oricine intră într-un asemenea așezământ să fie testat înainte. Astfel, s-a descoperit că pacienta este infectată și a fost demarată testarea în masă atât a bolnavilor din această secție cât și a cadrelor medicale care lucrează aici. 

În urma testelor prelevate de la ceilalți bolnavi de pe secție, s-a constatat că alți 3 pacienți, cu afecțiuni grave și vârstnici, sunt contaminați. În urma acestei situații, secția de Boli Interne a fost închisă. O anchetă epidemiologică este în desfășurare, iar luni se va decide la cine vor fi extinse testele.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes