Start programări pentru vaccinare, de mâine! Se deschid noi cabinete în țară pentru imunizarea anti-COVID

Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 anunță deschiderea unui număr de 130 de noi centre de vaccinare la nivel național, începând de luni, 1 martie. Noile cabinete devin operaționale în principal pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer.

156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie a.c., și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități”,  transmite CNCAV.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin Call Center.

În paralel continuă acțiunea de imunizare a personalului didactic, dar și programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul AstraZeneca.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea