Stilul de viață al părinților, împrumutat de copii. Medic: „Copiii își copiază părinții”

Stilul de viață nesănătos al adulților poate influența negativ dezvoltarea copiilor. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că, de cele mai multe ori, cei mici copiază la indigo atitudinea pe care părinții lor o au, mai ales în ceea ce privește modul de viață.

„În general copilul adoptă stilul de viață al părinților și modul de comportament al lor. Alimentația nesănătoasă a părinților, stresul, tensiunea în familie automat se răsfrâng asupra copilului. El va adopta același tip de alimentație, se va cufunda și mai mult în accesarea telefoanelor , în loc să facă mișcare” susține dr. Șerban Vasile, medic primar chirurgie generală.

Iar toate aceste aspecte au ca impact creșterea cazurilor de obezitate în rândul copiilor. Tot mai mulți copii suferă din cauza kilogramelor în plus, pentru că ei copiază obiceiurile alimentare ale familie din care provin.

„Mediul familial influențează foarte mult copilul și copilul obez. Există și factorii proprii metabolici ai copiilor care pot fi controlați de medici, prin măsuri terapeutici, precum schimbarea radicală a dietei copilului în sensul că trebuie evitate alimentele fast-food” mai spune dr. Șerban Vasile.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea