SUPER-ALIMENTUL CARE ÎNTĂREȘTE OASELE ȘI PROTEJEAZĂ INIMA: ce mănâncă japonezii pentru a se menține sănătoși

Fiecare bucătărie tradițională are secretele ei, mai ales atunci când vine vorba despre efectele pozitive pe care alimentele consumate le au asupra organismului. Un preparat miraculos din Japonia a devenit faimos în întreaga lume datorită faptului că îmbunătățește starea de sănătate a celor care îl consumă.

Natto, căci despre el este vorba, este un preparat tradițional japonez, făcut din boabe de soia, fermentate cu ajutorul unor bacterii speciale. Chiar dacă pare greu de consumat din cauza mirosului puternic de amoniac și a consistenței sale similară mucusului, natto este foarte prietenos cu organismul celor care îl mănâncă.

Bogat în vitamina K, acest preparat este recomandat de medicii din Japonia persoanelor care suferă de afecțiuni osoase. De asemenea, studiile cercetătorilor niponi au arătat că previne producerea unui infarct miocardic în cazul persoanelor care au afecțiuni cardiace.

Japonezii preferă să combine acest preparat cu orezul, diferite sosuri, ceapă verde sau oul crud, după cum arată specialiștii în bucătărie tradițională ai BBC, într-un amplu documentar dedicat acestui preparat.

Dacă v-am trezit curiozitatea să-l încercați, vă dorim poftă bună!

Tags: , , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea