Știrile PRO TV: Tânăra din Râmnicu, Sărat trimisă la Matei Balș, nu ar avea coronavirus

Tânăra din Buzău, întoarsă în țară din Italia în urmă cu o săptămână, din zona de focar, NU ESTE infectată cu coronavirus, potrivit www.stirileprotv.ro. Anunțul vine de la managerul Institutului “Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel.

Tânăra de 29 de ani din Râmnicu Sărat, dusă la București cu izoleta și cu o salvare special echipată, a fost evaluată medical, i-au fost efectuate teste, iar specialiștii au concluzionat că ea nu este infectată cu coronavirus.

Pe de altă parte, managerul Institutului Matei Balș spunea că foarte mulți români care se întorc din Italia au venit la Institut pentru a face testele pentru coronavirus. Luni au venit peste 100 de persoane și au fost testate 35. Niciun test nu a ieșit, din fericire, pozitiv.

Important de știut este că modul corect de a acționa în astfel de cazuri este altul decât cel la care a recurs râmniceanca de 27 de ani, care a venit la spital, deși știa că recent a vizitat o zonă din Italia, cu cazuri confirmate de coronavirus. Femeia trebuia să sune la 112 și să anunțe autoritățile despre situația în care se află, nu să se prezinte la spital și să intre în mijlocul bolnavilor.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea