Te doare spatele? Bolile care afectează sănătatea coloanei vertebrale

Durerile de spate pot ascunde afecțiuni serioase ale coloane vertebrale. Dacă te confrunți de mai multă vreme cu astfel de probleme este bine să ceri sfatul unui medic specialist. Cel mai des întâlnite boli ale coloanei vertebrale sunt discopatia lombară, hernia de disc sau afecțiunile oncologice.

„Discopatia vertebrală lombară sau complicația ei extremă hernia de disc reprezintă capitolul cel mai important de patologii ale coloanei vertebrale. Însă pe lângă acest aspect avem și tumori la nivelul măduvei spinării, avem și tumori care sunt extramedulare dar sunt în canalul rahidian” susține conf. dr. Corneliu Toader, medic primar neurochirurg, managerul Institutului Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București.

Totodată, o altă cauză a durerilor de spate sunt bolile degenerative ale coloanei vertebrale, sunt de părere specialiștii. „De asemenea, vorbim și despre patologiile degenerative care se adresează medicilor neurologi și mai avem, firește, și patologia traumatică. Ea reprezintă o patologie de mare urgență, vorbim despre fracturi care vin în spitalele de urgență ca urmare a unor accidente” susține dr. Corneliu Toader.

De asemenea, alte probleme medicale ale coloanei vertebrale pot fi și tulburările de statică, precum scolioza sau cifoza. „În ultimul rând putem vorbi despre tulburările de statică ale coloanei vertebrale. Vorbim despre scolioză, cifoza care sunt, în general congenitale” a mai explicat medicul Corneliu Toader.

Din fericire, pentru toate aceste probleme medicale există atât terapii medicamentoase cât și proceduri chirurgicale, foarte eficiente. „Pentru toate aceste probleme există astăzi proceduri chirurgicale dar și medicamente, iar pacienții se pot simți foarte bine” a mai spus dr. Corneliu Toader.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea