Tehnici de relaxare, explicate de celebrul neurolog și psihiatru Constantin Dulcan

După o zi încărcată generată de activitățile curente, relaxarea este o binecuvântare. Renumitul medic Constantin Dulcan a explicat în direct la Medika TV o metodă simplă, dar eficientă de relaxare.

Medicul neurolog și psihiatru Constantin Dulcan a vorbit la Medika TV despre importanța tehnicilor de relaxare: „Să înveți tehnicile de relaxare prin care să recuperezi toată energia pierdută în prima parte a zilei este absolut necesar. Eu făceam un lucru, ca să pot lucra, îmi recuperam energia consumată dimineața prin ședințe de relaxare. Nu dura mai mult de jumătate de oră, cel mult

Controlul respirației este una dintre cele mai simple tehnici de relaxare pe care prof. dr. Constantin Dulcan a pus-o în practică și datorită căreia a reușit să depășească toate momentele de oboseală: „Este simplu, atunci când ești obosit simți ca o apăsare pe creier. Tot ce trebuie să faci este să te relaxezi și îți concentrezi mintea pe asta, iar starea de oboseală dispare. Trebuie să inspiri și să expiri profund. Eu am descoperit tehnica aceasta singur. Apoi am mai citit prin cărți că și alți medici făceau asta”.

Prof. dr. Dumitru Dulcan este medic neurolog și psihiatru și autor e literatură filosofică și metafizică. Cea mai cunoscută lucrare a sa este „Inteligența materiei”, carte cenzurată în perioada comunistă în România.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea