Testarea COVID-19 la domiciliu, deocamdată interzisă în SUA

În SUA, bilanțul pandemiei de coronavirus este tot mai dramatic, de la o zi la alta. Statisticile arată peste 8000 de morți și peste 300 000 de cazuri de infectare. În căutarea unor soluții, mulți dintre americani și-ar dori să apeleze la testarea acasă, iar în acord cu dorința lor vin ofertele unor companii farmaceutice. Totuși, autoritățile americane au decis să nu autorizeze, deocamdată, niciunul dintre testele propuse considerând că este prea riscantă o asemenea abordare.

Argumentele FDA (Food and Drug Administration):

  • consumatorii nu sunt instruiți și ar putea greși atunci când tamponează pentru a-și preleva probele și când le stochează;
  • companiile trebuie să demonstreze, mai întâi, că rezultatele testelor sunt comparabile cu cele efectuate în sistemul medical, în ceea ce privește acuratețea.

Testele genetice sunt considerate standardul de aur în detectarea infecțiilor cu noul coronavirus. Mai există și alte tipuri de teste rapide care oferă rezultatul într-un sfert de oră, ceea ce este un mare câștig față de 4-6 ore cât durează testele de laborator.

În SUA, orice test pentru SARS-CoV-2 se poate face doar la recomandarea medicului. Prioritate au pacienții din grupuri țintă: pacienți spitalizați, angajați din sănătate, vârstnici.

 
Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea