Testări gratuite pentru boli de inimă și diabet în mediul rural din România

Alianța Pacienților Cronici din România a anunțat lansarea unei campanii ce are ca scop testarea medicală gratuită a persoanelor din medii vulnerabile. Campania se numește „Sănătatea Vine la tine” și își propune să acorde servicii de screening în localitățile rurale din șapte județe.

Campania „Sănătatea vine la tine” se desfășoară în perioada aprilie – iunie 2023 și este coordonată de Alianța Pacienților Cronici din România.

Vizați sunt pacienții care suferă de boli de inimă și diabet. „Echipe formate din medici specialiști, medici rezidenți, asistente medicale și elevi la școli postliceale vor merge pe teren pentru a testa, a informa și a educa pacienții despre riscurile complicațiilor diabetului zaharat și ale bolilor cardiovasculare” potrivit unui comunicat de presă al APCR.

Caravana „Sănătatea vine la tine” se află la adoua ediție și se desfășoară în următoarele localități: Crișcior – Hunedoara, Gherghița și Starchiojd – Prahova, Ghidigeni – Galați, Sârbii-Măgura – Olt, Holbav – Brașov, Vinderei – Vaslui și Surdila-Greci – Brăila.

„Ca noutate față de prima ediție, în acest an caravana va ajunge în trei zile în fiecare localitate, întâi pentru recoltarea de sânge pentru analize, apoi weekendul următor cu echipa care cuprinde medicii de specialitate. În acest fel, pacienții vor avea deja rezultatele de la analizele de sânge atunci când vor fi văzuți de medici” potrivit APCR.

O componentă foarte importantă a campaniei, pe lângă testări, o reprezintă informarea și educarea pacienților. De aceea, pacienții vor primi materiale informative despre diabet și bolile cardiovasculare, dar și despre importanța prevenției pentru o viață mai bună.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea