Testări rapide făcute într-un oraș aflat în carantină de asociația medicului Adina Alberts. La ce concluzie s-a ajuns

Asociația Dr. Adina Alberts a făcut o acțiune caritabilă inedită: a mers la Slobozia, reședința județului Ialomița, oraș care se află în carantină, și a făcut testări gratuite  cu teste rapide COVID-19 Antigen.

Populația a fost receptivă la acțiunea inițiată de cunoscutul medic bucureștean, astfel că testele s-au epuizat rapid.

Medicul a postat pe Facebook rezultatul acestei acțiuni și, potrivit dr. Adina Alberts, din 100 de teste efectuate, doar 5 s-au dovedit pozitive.

Medicul susține necesitatea testării masive, despre care spune că e o măsură mult mai eficientă decât carantinarea unor localități întregi.

“Din cele 100 de teste efectuate, am găsit 5 persoane pozitive: două persoane în vârstă, o persoană în jur de 50 de ani și un cuplu de tineri. Tinerii nu aveau niciun simptom. Le-am recomandat tuturor să reconfirme rezultatul testării rapide cu un test PCR ( deși știam sigur că nu o vor face din motive financiare), și să își contacteze de urgență medicul de familie. Restul de 95 de persoane erau sănătoase. De ce stau cei sănătoși în carantină?! De ce autoritățile nu testează în masă?! De ce nu bugetăm din fonduri europene achiziționarea testelor rapide Antigen COVID-19?! Bani există! Cei bolnavi stau acasă să se refacă, cei sănătoși își văd de activitățile cotidiene aproape nestingheriți…Nu așa ar fi normal?!”  Dacă această testare rapidă ar fi făcută de către autorități, la scară largă, atât de mulți cetățeni ar fi liberi să își desfășoare activitățile zilnice, firește și normal!”,  a scris dr. Adina Alberts pe Facebook.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea