Tinerețea fără bătrânețe poate fi obținută cu puterile noastre

Cu toții ne dorim ca procesul de îmbâtrânire să întârzie cât mai mult sau să nu apară niciodată. Ei bine, specialiștii ne arată faptul că putem întârzia această etapă biologică dacă suntem atenți la stilul nostru de viață.

Prezent în studioul Medika TV, dr. Adrian Stănescu, medic primar specializat în geriatrie și gerontologie, a explicat faptul că utilizarea unor suplimente alimentare ce conțin antioxidanți importanți precum resveratrolul sau glutiatonul pot fi benefice pentru a preveni îmbătrânirea. De asemenea, astfel de antioxidanți pot fi întâlniți și în alimente. Strugurii, de exemplu, sunt o sursă importantă de resveratrol.

„Sunt numeroase studii care susțin faptul că resveratrolul, de exemplu, are efecte anti-îmbătrânire și antiinflamatorii. Totuși, dacă o persoană dorește să utilizeze suplimente naturale care conțin acest antioxidant, recomand să ia legătura cu un medic și să-și administreze aceste suplimente doar pe baza prescripției medicale” susține dr. Adrian Stănescu, medic primar specializat în geriatrie și gerontologie.

Totodată, specialiștii susțin faptul că și terapia cu ozon poate avea efecte anti-îmbătrânire.

„Terapia cu ozon este recunoscută în medicină datorită efectelor sale în ceea ce privește prevenirea unor boli cronice, precum și în susținerea longevității. Mai mult, poate preveni procesul de îmbătrânire” mai spune dr. Adrian Stănescu.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea