Tratament oral împotriva depresiei postpartum aprobat în premieră în SUA

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat primul medicament sub formă de pilulă pentru depresia postpartum.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a declarat că zuranolona, comercializată sub numele de marcă Zurzuvae, a fost aprobată ca o pilulă luată o dată pe zi timp de două săptămâni.

Până acum, tratamentul pentru depresia postpartum (PPD) era disponibil doar sub formă de injecție intravenoasă, au explicat oficiali ai FDA. Producătorii de medicamente Sage Therapeutics și Biogen au declarat că pilula urmează să fie disponibilă spre sfârșitul acestui an. Prețul nu a fost încă anunțat.

Similar altor forme de depresie, simptomele depresiei postpartum (PPD) pot include tristețe, lipsa energiei, gânduri suicidare, capacitate redusă de a simți plăcere sau tulburări cognitive, potrivit FDA. Se estimează că una din șapte femei experimentează simptome de PPD în Statele Unite, arată cercetările.

„Tulburarea depresivă postpartum este o afecțiune gravă și potențial letală în care femeile experimentează tristețe, vinovăție, lipsă de valoare – chiar și în cazurile severe, gânduri de a se răni pe ele sau pe copilul lor”, a declarat Tiffany Farchione, șefa secției de psihiatrie din Centrul pentru Evaluarea și Cercetarea Medicamentelor al FDA.

Studiile clinice au arătat că pilula a ajutat la reducerea semnificativă a simptomelor depresive în termen de trei zile. Efectul medicamentului a fost menținut timp de patru săptămâni după ultima doză, a spus FDA.

S-a observat că cele mai comune efecte secundare ale Zurzuvae pot include somnolență, amețeală, diaree, oboseală, răceală obișnuită și infecții ale tractului urinar.

SURSA

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea