Tratamente gratuite și inovatoare pentru bolnavii de Parkinson, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța

Medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Andrei”, din Constanța, vin în sprijinul pacienților care suferă de Boala Parkinson. Astfel, bolnavilor li se oferă gratuit accesul la tratamente de ultimă generație, care să le asigure o viață normală.

Tratamentul cu apomorfină și și tehnologiile de ultimă generație ( pompa cu triplă combinație levodopa/ carbidopa/ entacapona gel intestinal) sunt folosite de ani buni în spitalele din Uniunea Europeană. De câteva zile aceste tratamente inovative sunt utilizate și de către medicii din cadrul secției Neurologie a SCJU „Sfânul Andrei” din Constanța.

Odată cu aprobarea și disponibilitatea gratuită pentru pacienți a tratamentului cu apomorfină, cât și a tehnologiilor de ultimă generație (pompa cu triplă combinație levodopa/carbidopa/entacapona gel intestinal), putem să afirmăm, că noi, ca și specialisti în diagnosticarea și indicația tratamentului bolii Parkinson avem posibilitatea să ne ajutăm pacienții cu adevărat, acum având opțiunea să le individualizăm tratamentul în funcție de stadiul bolii și de simptomele pe care fiecare pacient le îndură în fiecare zi” a precizat conf. univ. dr Any Docu Axelerad, șef secție clinică Neurologie, din cadrul SCJU Constanța.

Cele două metode noi de tratament necesită fie utilizarea unui dispozitiv transabdominal, permanent montat prin gastrostomie endoscopică percutană, fie introducerea unui ac subțire sub piele, fixat cu un adeziv care să-l mențină în această poziție.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea