Tratamentele moderne pentru cancer, disponibile și în România

Tratamentul cancerului nu mai este demult o problemă chiar pentru pacienții din țara noastră. În ultimii ani, România a beneficiat de molecule și terapii moderne care îmbunătățesc vizibil calitatea vieții bolnavilor.

„Într-adevăr au cunoscut în ultima perioadă și cunosc în continuu o dezvoltare extraordinară, cred că nu există domeniu în medicină în care să existe o așa dezvoltare și să apară în permanență tratamente noi. Cercetarea este intensă în acest domeniu. Din fericire, în ultimii ani s-au făcut pași importanți în acest sens și avem acces la diverse molecule și tratamente de ultimă generație, distanța dintre țările bogate nu mai este atât de mare cum era pe vremuri” susține dr. Cristian Gal, medic primar oncologie medicală la Spitalul Euroclinic, din cadrul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Șansa la viață a bolnavilor de cancer din țara noastră s-a îmbunătățit vizibil datorită medicamentelor noi, la care și țara noastră are acces.

„Această boală nu este o condamnare, această boală poate fi vindecată sau, dacă este diagnosticată în stadii mai avansate, poate să fie controlată și tratată pe perioade din ce în ce mai lungi de timp” mai spune dr. Cristian Gal, medic primar oncologie medicală.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea