Trucuri simple pentru a preveni formarea varicelor. Ai nevoie de doar 20 de secunde în fiecare zi pentru te menține în formă

Varicele reprezintă o problemă inestetică și pot afecta serios sănătatea organismului. Există însă câteva trucuri pe care le putem utiliza în fiecare zi pentru a nu ne confrunta cu astfel de probleme. 

Sedentarismul este una din principalele cauze care pot genera formarea varicelor. Tocmai de aceea medicii ne recomandă să mișcăm picioarele cât mai des, pentru a preveni formarea lor. Este nevoie de doar 20 de secunde de mișcare pentru a evita această problemă medicală. „Orice metodă care pune în mișcare sângele din laba piciorului sau din gambă este de folos. Cât se poate, bineînțeles… Putem să facem mișcări din laba piciorului de sus în jos, pentru a pune mișcare sângele” a explicat medicul primar chirurg Ștefan Jianu, la „Doctor Medika”. 

Dincolo de aspectul inestetic, varicele reprezintă o problemă medicală serioasă, mai ales în momentul în care cheagurile de sânge formate la nivelul venelor se deplasează către vasele mari de sânge și, mai departe, către organele vitale. „Dacă pleacă acel cheag și ajunge într-o venă profundă, atunci va urca în spre inimă și riscul să se astupe artera pulmonară și să ajungem la embolie pulmonară este ceva care trebuie luat în considerare. Nu se întâmplă la toată lumea, dar sunt cazuri de aceea, embolia pulmonară este a doua cauză de moarte subită” a atras atenția dr. Ștefan Jianu. 

Astfel, ai grijă de sănătatea ta și mișcă-ți picioarele cât mai des pentru a nu avea probleme din cauza varicelor. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea