Un cercetător anti-îmbătrânire și-a redus cu 10 ani vârsta biologică, datorită rutinei de dimineață. Despre ce este vorba

David Sinclair, un biolog de la Harvard în vârstă de 53 de ani și cercetător anti-îmbătrânire, spune că „vârsta sa biologică” este cu 10 ani mai mică decât vârsta lui reală, și asta datorită rutinei pe care o practică în fiecare dimineață.

„Vârsta mea biologică calculată a scăzut în ultimul deceniu sau mai mult până la un punct în care se prevede că voi trăi cu cel puțin un deceniu mai mult decât dacă nu aș fi făcut nimic”, a declarat el pentru Insider.

Sinclair a pus acest lucru pe seama unei serii de schimbări în stilul de viață, inclusiv adoptării unei diete pe bază de plante, renunțării la alcool și respectarea unei rutine stricte de dimineață.

În timp ce „vârsta biologică” este un concept oarecum neclar, unii oameni de știință și susținători ai sănătății spun că „vârsta biologică” a unei persoane poate diferi de vârsta lor cronologică sau de numărul de ani pe care i-a trăit.

Institutul Național pentru Îmbătrânire spune că „vârsta noastră biologică înseamnă vârsta adevărată pe care celulele, țesuturile și sistemele noastre de organe par să fie, pe baza biochimiei”.

Rutina de dimineață a lui David Sinclair

Deși nu există două zile de mâncare identice pentru Sinclair, el și-a împărtășit rutina de dimineață, prin care acordă prioritate sănătății orale.

1. Clătirea gurii cu ulei de nucă de cocos
Folosirea uleiului a apărut ca un remediu popular indian, conform Medical News Today, și implică, în esență, procesul de a clăti gura cu acesta timp de până la 20 de minute. Acest obicei, numit oil pulling, poate îmbunătăți microbiomul bucal, îndepărta bacteriile și placa bacteriană.
Cu toate acestea, cercetarea științifică la scară largă care să susțină aceste afirmații lipsește, iar Asociația Stomatologică Americană nu recomandă acest obicei.

2. Apa fierbinte cu lamaie
„Iar apoi beai apă fierbinte cu lămâie”, a spus Sinclair.
Consumul de apă fierbinte cu lămâie este în mod regulat lăudat ca un obicei sănătos, unii oameni spunând că le îmbunătățește tenul și reduce balonarea sau „detoxifică” organismul.
Cu toate acestea, în timp ce apa cu lămâie nu este dăunătoare și este evident că ajută la menținerea hidratării, „nu există nicio dovadă științifică că aceasta oferă beneficii pentru sănătate”, a declarat Joy Dubost, un nutriționist dietista înregistrat, om de știință nutriționist și fost purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică, a spus Healthline.

3. Pastă de dinți „Netoxică”.
„Mă spăl pe dinți cu pastă de dinți netoxică”, a spus Sinclair, fără însă a da detalii despre produsul pe care îl folosește. Știm, însă, că pastele de dinți „nontoxice” sau naturale sunt făcute cu ingrediente naturale și fără îndulcitori artificiali, coloranți, substanțe chimice și fluor, potrivit Health.
În timp ce fluorul poate cauza probleme atunci când este consumat în cantități mari (mult mai mult decât cel conținut în pasta de dinți), specialiștii recomandă totuși utilizarea pastei de dinți care conține fluor, deoarece ajută la combaterea cariilor, la întărirea smalțului și la prevenirea cariilor dentare.

4. Iaurt cu polifenoli
„Apoi cobor în bucătărie și mănânc câteva guri de iaurt cu niște polifenoli, în special resveratrol – fac asta de aproximativ 15 ani.”, a continuat Sinclair. Compusul, renumit în vinul roșu, se crede că are beneficii antiinflamatorii, anticancerigene, utile pentru sănătatea inimii și pentru sănătatea creierului. Cercetările echipei Sinclair au găsit dovezi că resveratrolul poate prelungi durata de viață a unor organisme precum drojdia și viermii. Cu toate acestea, nu este încă demonstrat științific dacă este eficient pentru oameni, atunci când este consumată sub formă de pastile.
Sinclair a spus că adesea nu mănâncă până la cină, pentru a urma postul intermitent. Deși mâncarea limitată a fost legată de beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și reducerea riscului de diabet, consumul chiar și a unei cantități mici de iaurt ar întrerupe tehnic postul – cu toate că Sinclar spune că doar câteva lingurițe nu contează.

5. Ceai verde matcha
„Apoi beau un ceai verde matcha, care este plin de polifenoli sănătoși, cum ar fi catechinele ECGC –acesta având efect de prevenire a cancerului – așa că beau cel puțin o ceașcă, poate două”, a spus Sinclair. Unele cercetări vechi, de exemplu, sugerează că ceaiul verde ar putea fi legat de un risc mai scăzut de cancer de stomac. Matcha este, de asemenea, bogat în antioxidanți care pot ajuta la reducerea inflamației.

6. Lucrul la birou, dar din picioare
„Apoi mă duc la muncă la un birou și stau picioare – am un birou înalt – și fac tot posibilul să nu mă așez toată ziua”, a spus Sinclair. „Beau continuu apă și ceai fierbinte, până la cină.”
Statul în picioare poate ajuta la arderea caloriilor și îmbunătățirea circulației sângelui. Cu toate acestea, și statul prea mult timp în picioare poate crea prea multă compresie generală a articulațiilor.

Sursa

Sursa foto: David Sinclair/Getty

 

 

 

 

 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea