Un medicament pentru artrită, eficient în cazurile grave de COVID-19

Tofacitinib, un medicament folosit pentru tratarea artritei, s-a dovedit a fi eficient în cazurile grave de COVIOD-19.

Medicamentul  a fost testat în cadrul unui studiu clinic la care au participat aproape 300 de pacienţi spitalizaţi cu forme grave de COVID-19 în mai multe spitale din Brazilia, ale cărui rezultate au fost publicate în The New England Journal of Medicine.

Potrivit Le Figaro, care citează AFP, în cadrul studiului jumătate dintre pacienţi au primit medicamentul – două pastile pe zi – şi îngrijiri clasice, iar cealaltă jumătate a primit un tratament placebo şi îngrijiri medicale.

După 28 de zile, 18,1% dintre membrii grupului care au primit medicamentul folosit pentru tratarea artritei au dezvoltat o formă de insuficienţă respiratorie și au avut nevoie de intubare sau ventilaţie mecanică, unii decedând, În cazul grupului care a primit placebo, procentul celor care au făcut complicații sau au murit a fost mai ridicat, ajungând la 29%.

Suntem încurajaţi de primele rezultate ale studiului nostru aleator asupra Tofacitinib în rândul pacienţilor spitalizaţi cu pneumonie COVID-19”, a precizat Otavio Berwanger, care a condus studiul clinic.

Tofacitinib este autorizat în Statele Unite ale Americii pentru tratarea poliartritei reumatoide, reumatismului psoriazic şi rectocolitei hemoragice.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea