UN SPITAL JUDEȚEAN DIN ROMÂNIA, RĂMAS FĂRĂ ACREDITARE. Din ce motiv s-a ajuns în această situație

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a rămas fără acreditare, care a fost suspendată de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate. Suspendarea acreditării s-a produs din cauza condiţiilor igienico-sanitare din Secţia de  Ortopedie-Traumatologie, dar și din Blocul Operator I – Ortopedie şi Traumatologie.

Ca urmare a aspectelor negative apărute în spaţiul public referitoare la condiţiile igienico-sanitare din Secţia Clinică Ortopedie-Traumatologie, respectiv Bloc Operator I – Ortopedie şi Traumatologie, conducerea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (A.N.M.C.S.) a emis Ordinul 238/08.07.2020 privind suspendarea acreditării Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş până la remedierea deficienţelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de 6 luni”, se arată într-un comunicat al Spitalului Judeţean Târgu Mureş.

Reprezentanții unității sanitare spun că măsura suspendării acreditării este ”disproporţionată în raport cu deficienţele constatate”, mai ales că lucrările de reparații nu s-au putut realiza din cauza pandemiei.

“Precizăm faptul că renovarea Blocului operator I cu săli de operaţie ortopedie-traumatologie era programată a se efectua în luna martie 2020, dar, din cauza contextului epidemiologic cauzat de pandemia COVID-19, aceasta a fost sistată, fiind reorganizate circuitele funcţionale în întreg spitalul, întrucât acesta a fost desemnat spital suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2.

În opinia noastră, măsura luată de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate este disproporţionată în raport cu deficienţele constatate (pereţi exfoliaţi, crăpături în paviment), neconformităţi care nu au pus în pericol siguranţa pacientului în cadrul Blocului operator ortopedie-traumatologie”, au transmis reprezentanții unității sanitare. Aceștia mai spun și că termenul limită pentru realizarea lucrărilor este la sfârșitul anului curent.

Vestea bună pentru pacienți este că suspendarea acreditării nu va afecta activitatea spitalului, iar reprezentanții săi au transmis că se vor conforma.

“Subliniem faptul că emiterea ordinului de suspendare a acreditării nu afectează buna desfăşurare a activităţii spitalului.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş va pune în aplicare dispoziţiile ordinului de suspendare a acreditării şi va întocmi un plan de remediere a deficienţelor, care va fi înaintat către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate”, se mai arată în comunicat.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea