Ungaria începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID și anunță vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale

De la 1 august, cetățenii din Ungaria care au schema completă de vaccinare anti-COVID vor putea face, la alegere, și o a treia doză, a anunțat premierul Victor Orban, potrivit Reuters.

Medicii vor fi cei care vor decide ce vaccin va fi folosit ca a treia doză, a mai precizat premierul ungar, care a spus că între a doua și a treia doză trebuie să treacă cel puțin 4 luni.

Ungaria a folosit pe scară largă în campania de vaccinare anti-COVID vaccinuri din Rusia şi China, care nu sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului, dar la a treia doză ar putea fi folosite vaccinuri autorizate la nivel european, în funcție de recomandările fiecărui medic.

Premierul ungar a anunțat, totodată, obligativitatea vaccinării cadrelor medicale, dar și faptul  că în toate școlile vor fi deschise puncte de vaccinare, la începutul anului școlar, pentru a le permite elevilor începând cu vârsta de 12 ani să se vaccineze împotriva COVID-19.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea