Vaccinarea anti-HPV, singura armă împotriva cancerului de col uterin. Iată de ce e bine să ne imunizăm 

În majoritatea țărilor din Vest, datorită vaccinului anti-HPV, bolile oncologice pe care acest virus le provoacă, în special cancerul de col uterin, sunt ținute sub control. România face la rândul său eforturi pentru a conștientiza importanța vaccinării cu acest ser. Din toamna anului trecut, acces la vaccin au și băieții. 

Virsul HPV este responsabil de apariția cancerului de col uterin, o boală gravă cu o rată de mortalitate ridicată în România. De aceea, specialiștii recomandă vaccinarea anti-HPV și la băieți. „Se vrea ca în următorii 10-15 ani în partea de lume unde se folosește vaccinul HPV să fie eradicate tulpinele răspunzătoare de apariția cancerului de col uterin. Infecția HPV este responsabilă de cancerul anal, de penis și orofaringian” a explicat, dr. Alexandru Onofrei, chirurg oncolog, la Medika TV. 

Specialistul a explicat, încă o dată, importanța imunizării: „Vaccinarea este importantă pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a preveni apariția cancerului. În țările unde există rate mari ale vaccinării incidența cancerului a scăzut foarte mult. Vaccinarea este cea mai sigură metodă de prevenție”. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea