Vaccinarea generală a populației începe mai devreme în 9 orașe. Care este motivul ce a stat la baza luării acestei decizii

Etapa a treia a campaniei de vaccinare anti-COVID, care se adresează populației generale, va începe chiar de astăzi, cu programările pe platforma de vaccinare în 9 orașe ale țării. Este vorba despre localitățile “roșii”,  în care incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 4,5 cazuri la mia de locuitori.

Localitățile în vcare oamenii se pot înscrie de azi pe platforma de vaccinare sunt Alba Iulia, Timișoara, Brașov, Sânpetru (județul Brașov), Baia Mare, Zalău, Petroșani, Cluj-Napoca și Giurgiu.

„La rata de 3 la mie, localitatea intră în scenariul roșu, la peste 6, localitatea respectivă are criterii de carantinare. Noi ne dorim ca de la 4,5 la mie să intervenim medical prin vaccinare pentru a preveni intrarea în carantină a localității respective”, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

Acesta a precizat, totodată, că în localitățile respective vor fi deschise și noi cabinete pentru vaccinare. De altfel, la nivelul întregii țări se vor deschide alte peste 70 de cabinete de vaccinare, pentru care programările încep de astăzi.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea