FRUCTUL DE SEZON CARE ÎȚI IA INSOMNIA CU MÂNA. Ce alte beneficii îți aduce pepenele galben

Pepenele galben nu este la fel de “celebru” ca fratele său, preferat de mai mulți oameni pentru aroma, dar are și el propriii fani, pe care nu îi lasă la greu. Dimpotrivă, pepenele galben le aduce sănătate curate celor care îl consumă.

Are o aroma specifică, dar este mai ales răcoritor, ceea ce îl face ideal în zilele caniculare. Pepenele are 90% apă și are mai puține calorii decât pepenele roșu, ceea ce îl face mai prietenos cu silueta.

În plus, e bogat în nutrienți, printre care vitaminele A și E, calciu, potasiu, zinc sau betacaroten. Acestea fac din pepenele galben un aliat de nădejde în cazul unor afecțiuni sau pentru prevenirea unor boli.

Acest fruct este un excelent diuretic și laxativ, fiind ideal pentru eliminarea toxinelor din organism. Aceste proprietăți, precum și conținutul de vitamine, fac din pepenele galben un aliat de nădejde atunci când vine vorba despre problemele pielii. Ajută persoanele cu pielea uscată, dar e de ajutor și în cazul petelor pigmentare de pe piele, prevenind apariția acestora sau estompându-le, în cazul în care există.

Mai puțin cunoscut e însă faptul că pepenele galben e un excelent somnifer natural. E un bun calmant al sistemului nervos și ne ajută să dormim mai bine. Totuși, având în vedere efectul laxative și diuretic, ar trebui consumat măcar cu o oră și jumătate înainte de culcare.

Tags: , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes