Vaccinurile, tot mai ușor de procurat. Prof. Dr. Emilian Popovici: „A scăzut acoperirea vaccinală”

Deși România a făcut pași importanți pentru a crește accesul populației la vaccinuri, acoperirea vaccinală în țara noastră este scăzută. Astfel, riscul de a se declanșa epidemii cu boli considerate eradicate sau ținute sub control este mare. 

„A scăzut acoperirea vaccinală pentru toate vaccinurile. Și mă refer aici la vaccinurile din programul național de imunizare. Și la vaccinarea împotriva poliomielitei este o scădere a acoperii vaccinale, iar în 2021 au fost cazurile din Ucraina care au generat acea campanie de vaccinare. Dar situația nu s-a îmbunătățit” a precizat, la Medika TV, Prof. dr. Emilian Popa, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie. 

Specialistul consideră că părinții trebuie să fie mult mai bine informați cu privire la beneficiile vaccinului, mai ales acum când procurarea serurilor este mai facilă. „ste o schimbare de foarte bine. Nu văd ce argument s-ar mai putea adăuga pentru a convinge părinții să-și vaccineze copii asta dincolo de argumentul informării, a unei informări corecte și susținute. Trebuie făcută această informare de către toți cei responsabili. Faptul că se acordă vaccinuri gratuite și compensate este un lucru pozitiv” a mai spus dr. Emilian Popovici. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea