Val de solicitări la Ambulanța București-Ilfov din cauza caniculei. Dr. Alice Grasu: „Se muncește foarte mult!”

Creșterea temperaturilor aduce și o creștere a solicitărilor pentru Serviciile de Ambulanță. La București, de exemplu, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov trebuie să facă față numărului mare de solicitări venite din partea pacienților.

Într-o intervenție la Medika TV, dr. Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov a explicat faptul că temperaturile ridicate au adus tot mai multe solicitări.

„De aproximativ 2 săptămâni ne confruntăm cu temperaturi foarte ridicate. În ultimele 4 zile un nou val de căldură, e un nou val de tempeaturi ridicate şi a trebuit să facem faţă. La Ambulanţa Bucureşti-Ilfov în general se munceşte foarte mult în fiecare zi, însă în aceste zile a fost o provocare în plus. În ultimele 24 de ore am observat o creştere a numărului de solicitări faţă de ziua precedentă, un procent de aproximativ 6 la sută. În general la Ambulanţă se sună pentru toate motivele, indiferent că e frig, cald sau temperaturi obisnuite” susține medicul Alice Grasu.

În mare parte, solicitările au vizat atât persoane care au suferit lipotimii din cauza căldurii, dar și bolnavi cronici care nu au respectat indicațiile medicilor și au ieșit din casă în plină caniculă.

„De la infarctul miocardic, accidentul rutier, problemele respiratorii. Însă în aceste zile ne-am confruntat cu un număr destul de mare de  lipotimii, senzaţie de pierdere a stării de conştienţă, au fost şi cazuri de insolaţie prin expunere îndelungată la soare sau prin expunerea timp îndelungat la încălzirea de afară fără a ne proteja şi a ne hidrata în mod corespunzător. A fost şi un număr de persoane care prezentau afecţiuni cronice şi nu au ţinut cont de sfaturile medicilor, nu au stat în incinte corect ventilate, au stat afară, nu şi-au luat medicaţie, nu s-au hidratat corespunzător şi au apărut acutizări ale bolilor cronice”, a adăugat medicul Alice Grasu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea