Veși bune de la epidemiologi! Mutațiile SARS-CoV-2 NU SUNT PERICULOASE

Medicii epidemiologi atrag atenția că, deși posibile, mutațiile SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala infecțioasă COVID-19 sunt nesemnificative la acest moment. Iar acest lucru le va permite oamenilor de știință să descopere terapii eficiente.

Într-o intervenție în direct în cadrul emisiunii „Medika Special”, dr. Emilian Popovici, președintele Societății Române de Epidemiologie, a explicat că mutațiile pe care le-a suferit până acum SARS-CoV-2 nu au capacitatea de a da peste cap planurile oamenilor de știință în ceea ce privește obținerea unui vaccin sau a unui medicament eficient împotriva virusului.

Cel mai important aspect este legat de faptul că această variabilitate sau tendința de mutație a SARS-CoV-2 este ușor sub jumătate față de virusul gripei sezoniere. Este extrem de important că nu vor fi probleme deosebite nici în ceea ce privește un tratament standardizat, nici în privința unei terapii și nici în privința vaccinării”, a explicat dr. Emilian Popovici.

În prezent, mai multe țări din lume au demarat proiecte prin care încearcă obținerea unui vaccin. Cele mai avansate cercetări sunt în Statelor Unite ale Americii, acolo unde compania Moderna a reușit să realizeze un ser care în această lună a trecut în a treia fază de studii clinice.

Tags: , , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes