VICTORIA ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI, APROAPE IMPOSIBILĂ? Nu se știe dacă va fi găsit un vaccin eficient

Vom avea un vaccin împotriva noului coronavirus? Nimeni nu poate garanta acest lucru, în momentul de față, a declarat în emisiunea Medika Special de la Medika Tv, locotenent colonel dr. Valeriu Gheorghiță, medic primar boli infecțioase din Spitalul Militar Central.

Dezbătând problema importanței măștii de protecție și militând pentru respectarea regulilor de igienă și a distanțării sociale ca fiind măsurile cele mai sigure acum, în lupta cu coronavirusul, dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat că în acest moment nu există nici o certitudine că  vom avea un vaccin care să combată noul virus.

”Mai e mult până la apariția  unui vaccin și nimeni nu ne poate garanta că îl vom avea, în final. Toate studiile sunt în fază incipientă, unele deja nu și-au dovedit beneficiile, cel puțin pe voluntarii sănătoși, altele par promițătoare, dar nu avem garanția că în final vom avea la dispoziție un vaccin și, atunci, e de datoria noastră să încercăm să scoatem din circulație acest virus și să revenim la o viață normală, cu o lecție învățată, cel puțin în privința igienei”, a declarat la Medika Tv. dr.Valeriu Gheorghiță.

De altfel, o opinie similară are și prof.dr. în biologie moleculară Lorand Savu. Acesta a spus că, în comparație cu alte virusuri, noul coronavirus își schimbă mai repede structura genetică, iar asta va duce la întârzierea apariției unui vaccin eficient.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea