VIDEO Alimentele de post, risc pentru sănătate. Bolile care pot apărea dacă nu mâncăm ce trebuie

Mâncarea de post este ușor de găsit și de preparat, dar nu foarte sănătoasă avertizează specialiștii în nutriție. Multe din așa-zisele alimente de post ne pot face mai mult rău decât bine. De aceea trebuie să fim atenți la ce mâncăm, chiar și în această perioadă.

Marea problemă a alimentelor de post este faptul că sunt intens procesate, iar din această por provoca apariția diabetului de tip 2.

„În mod paradoxal, cele mai dăunătoare alimente sunt și de post. Zahărul, făina și uleiurile și foarte mulți oameni le mănâncă, sunt gustoase, sunt ușor de preparat în diverse combinații, de la gogoși, covrigi, cartofi prăjiți etc. Și culmea chiar și aceste grăsimi ultraprocesate, inclusiv de origine vegetală, pot agrava rezistența la insulină și pot grăbi apariția diabetului de tip 2” a declarat la Medika TV, consultantul în nutriție și fitness Cristian Mărgărit.

Chiar dacă multe persoane au o predispoziție pentru diabet sau alte boli metabolice, o alimentație sănătoasă din care să nu lipsească fructele și legumele va preveni totuși îmbolnăvirea.

„Se tot vorbește despre această predispoziție către diabet de tip 2 și oamenii preferă să-și asume riscurile, să joace un fel de ruletă rusească. Eu le spun că indiferent de ce predispoziție ai avea că spre diabet sau boli cardiovasculare, noi oricum același lucru trebuie să-l facem din punct de vedere alimentar. Să eliminăm alimentele dăunătoare și să le mâncăm pe cele bune. Și cu cât începem să facem asta mai din timp, cu atât este mai bine” a mai spus Cristian Mărgărit.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea