VIDEO Cancerul, o boală care afectează tot mai multe persoane sub 50 de ani. Medic: La persoanele tinere este mult mai agresiv

Cancerul este o afecțiune a cărei incidență este în creștere, la nivel global prevalența sa în cazul persoanelor sub 50 de ani este cuprinsă între 70-80% avertizează specialiștii. Mai mult decât atât, în cazul persoanelor, boala este mult mai agresivă.

„În ultima vreme au apărut tot mai multe articole, atât în presă, cât şi în lumea medicală, pentru că diagnosticul a fost frapant atunci când am aflat că prinţesa Kate, de 42 de ani, urmează un tratament pentru un anumit tip de cancer şi atunci toată lumea a început să se întrebe de ce o persoană de 42 de ani care a beneficiat de toate serviciile medicale şi care este o persoană activă, nu sedentară, nu obeză, are această boală. Şi s-a observat că, la nivel global, prevalenţa cancerului a crescut cu 70-80% la persoanele sub 50 de ani, ceea ce este o problemă foarte mare, şi atunci au început să se caute cauze. Dar, din păcate, nu este o relaţie cauză-efect şi sunt mai mulţi factori pe care îi considerăm incriminanţi sau care ar putea duce la această boală”, a declarat dr. Aniela Nodiţi, medic specialist în chirurgie generală cu supraspecializare în chirurgie oncologică, în cadrul Institutului Oncologic București.

Din punct de vedere al specialiștilor, obezitatea și sedentarismul reprezintă principalele cauze care determină apariția cancerului în cazul persoanelor tinere.

„ La tineri, obezitatea, prevalenţa obezităţii a crescut foarte mult şi obezitatea este o boală pro-inflamatorie în întregul organism şi care poate să ducă la apariţia cancerului în timp. Sedentarismul, aşa cum am zis, mediul în care trăim, fumatul, alcoolul, pot fi factori care se ducă la apariţia cancerului”, a explicat dr. Aniela Nodiţi.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea