VIDEO Cu dinții de lapte la stomatolog. De ce e importat să fie tratați?

Deși mulți părinți consideră că nu e necesar să meargă la stomatolog atunci când dinții de lapte ai copiilor se cariază, medicii susțin însă că această atitudine nu este corectă. Chiar și dinții de lapte pot fi tratați, iar în caz contrar problemele dentare ale celor mici se pot agrava.

„Foarte mulți părinți vin și spun că nu trebuie să tratăm dinții de lapte pentru că se vor schimba. Într-adevăr dinții de lapte se schimbă, dar au o viață pe arcadă și viața lor depinde foarte mult de sănătatea lor . Cu cât sunt mai sănătoși, cu cât rămâne osul mai sănătos acolo și dintele permanent crește mai bine” susține dr. Asma Battah medic stomatolog Regina Maria Dental Clinics

Dacă dinții de lapte vor fi lăsați să se carieze, problemele dentare ale copiilor se vor agrava, sunt de părere specialiștii.

„Nu avem grijă de dinții de lapte și-i lăsăm să se carieze, caria care se poate complica, evident că poate afecta și dinții permanenți” mai spune dr. Asma Battah medic stomatolog Regina Maria Dental Clinics.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea