(VIDEO) DR. ADRIAN MARINESCU: TRANSMIT SAU NU ASIMPTOMATICII VIRUSUL?

Dezbaterile din ultima vreme cu privire la modul în care bolnavii asimptomatici de COVID-19 pot sau nu să transmită infecția, dau naștere unor reacții categorice din partea corpului de specialiști care luptă cu pandemia. Medicii specialiști recomandă tratarea în mod rațional acestei informații pentru că pacienții asimptomatici pot infecta alte persoane.

În opinia medicilor, pacienții purtători ai noului coronavirus, dar care nu au simptome de boală, pot transmite totuși infecția. Într-adevăr transmiterea este mai scăzută, dar riscurile de îmbolnăvire există.

E total greșit să spună cineva, apropo de studiile din China, că asimptomaticii nu transmit deloc. Dovada este faptul că în familiile unde au existat pacienți asimptomatici s-au îmbolnăvit, din păcate, și ceilalți. Și aici ajungem la contactul prelungit cu o persoană și ce înseamnă un contact pentru o scurtă durată. Într-adevăr asimptomaticul transmite mai puțin și este adevărat că dacă ne întâlnim în parc cu astfel de persoane pentru câteva secunde riscul de transmitere este mic” a declarat Adrian Marinescu, medic primar în boli infecțioase în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, în direct la Medika TV.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea